Tentipi Safir lavvo er en klar testvinner, blandt annet fjell og vidde har kåret denne til testvinner i konkuranse med ti andre lavvuer +++.

Tentipi Safir lavvo leveres i 6 forskjellige utgaver, i bomull eller lettvektsmateriale.
Safir Tidligere lavvo Varrie er Tentipi sitt velrenomerte flaggskip, det optimale helårs “teltet”, som med en ovn eller et illsted gjør det behagelig å reise på tur hele året. Safir er en lavvu som du vil ha glede av i mange år og som vil spare deg for skuffelser. Den er velprøvd og er et riktig valg på lange krevende ekspedisjoner, et telt for vandrere, jaktlaget eller hjemme i hagen for en hyggelig grillkveld. Skulle du mot all formodning komme til å skade din Tentipi lavvu så hjelper vi deg å få dette reparert! Dette er lavvuen du velger fordi du ønsker overlegen funksjonalitet, lang levetid og høy sikkerhet.Konstruksjonen er optimalisert og overflødig rik på fordeler, der alt er velprøvd med tanke på sikkerhet. Alle materialer er nøye utvalgt og hver detalj er veldig godt gjennomtenkt for å eliminere svakheter. Sikkerheten kan bety forskjellen på liv og død under ekstreme forhold og om eventyret slår feil. Muligheten til åpen ild er verdifull i alle kritiske situasjoner. Materialvalg er som oftest det som avgjør hvor lenge du vil kunne ha glede av lavvuen din, rimlige løsninger kan koste deg dyrt og gi deg opplevelser du helst skulle vært foruten! Stærk sol og streng kulde kan gjøre en lavvuduk sprø, på vintertur med kuldegrader og vind kan det utvikle seg til å bli en kritisk situvasjon for deg! Dette er en av de problemene du ungår ved å velge en Tentipi lavvu.

Vi i naturmagasinet.no har levert denne lavvuen til et stort mangfold av brukere, alt fra forskere som skal ha en mobil Camp til bruk over hele verden, til brukere som ønsker å kjøpe en lavvu som skal brukes til camping og som ønsker å kjøpe noe som varer i lang lang tid. Dette er en ekspedisjonslavvu som du kan forvente masse av, som tåler store påkjenninger og har forutsettninger for å vare lenge.

Lettvektsutgaven av Zafir leveres i fargen til venstre som er en HT-62. Dette er en lettvektsvev av ”high tenacity” polyamid, silikonbelagt på begge sider. HT-62 er 4–5 ganger stærkere en de vever, som ofte brukes av andra teltprodusenter.
Bommuls utgaven er produsert i et bommul polyestevev Bp cotpol T4 som har en utrolig styrke og gode ventilasjonsegenskaper. Bommulsutgaven holder selvfølgelig 100% tett og leveres i farge sand.
 Modell 5 Bp/Lett 7 Bp/Lett 9 Bp/lett
 Vekt i kg.  7,9/4,4 10,9/6,2 13,6/7,3
 Pakkpose dimensjon  24,8/19,4
x 57 cm
 26,7/20,0
66 cm
 30,5/21,7
73 cm
 Diameter  3,8 M 4,5 M 5,3 M
 Høyde  2,3 M 2,7 M 3,1 M
 Sovende god comfort  4 Pers. 6 Pers. 8 Pers.
 Sittende god comfort  10 pers. 14 pers. 20 pers.
 Areal  7,3 m2 10,5 m2 15,6 m2

Tilbehør
Gulv eller innertelt som festes i lavvoen og som gir en tett overgang, gulvet har også flere glidelåser for åpning mot barmark, dermed har man muligheten for bla, fyring uten å ta ut gulvet. Tørkestativ, ovn, bålkasse.

Se monteringsvideoer for Tentipi trykk her!
Du kan laste ned tentipi’s katalog i Pdf format her hos oss. Klikk på linken og åpne tentipikatalog

Den patenterte ventilasjonsreguleringen gir store fordeler, bla. Perfekt kontroll over røyk og gasser når man fyrer med åpen ild. Tre store innluftningssystemer med myggnetting og dør med myggnett gir en god ventilasjon. Myggnett i døren er standard på en Tentipilavvu.

Topphatt styres fra innsiden. Man slipper å gå ut i kulde, vind eller myggsvermer og man slipper å forlate soveposen når solen steker mot teltduken, det er bare å strekke ut hånden så er det gjort.

Topphatten har et system som gir deg to alternativer,
åpner du den øvre delen av topphatten har denne myggnetting åpner du den nedre er det ikke myggnetting.

Bardunline-holderne
holder orden på
bardunene og de er
alltid klar til bruk så
du slipper et
uløselig virvar av løse
barduner.

Døren har nødlukking om glidelåsen skulle gå i stykker, man kan bytte glidelåsløper om denne skulle gå istykker, det finnes diverse festeanordninger for blandt annet tentipis tørkestativ.

Ekstremt solide pluggfester der du kan bruke ski, snøplugger, vanlige standardplugger eller hva du måtte finne på.

Stormmattene kan kobles sammen dette gir en smart gjensnurpings-konstruksjon som gjør at overgangen mellom et gulv og lavvuen blir tett Stormmattene kan selvfølgelig også strekkes ut på utsiden om man ønsker det.